Ilgalakio sveikatos stiprinimo ir grūdinimosi įstaigoje projektas ,,Stiprūs ir sveiki Riešutėlio mes vaikai”. Pilnapadystės profilaktika per žaidimą

Titulinis / Naujienos / Ilgalakio sveikatos stiprinimo ir grūdinimosi įstaigoje projektas ,,Stiprūs ir sveiki Riešutėlio mes vaikai”. Pilnapadystės profilaktika per žaidimą

2021 m. lapkričio 18 d. vyko ilgalaikio sveikatos stiprinimo ir grūdinimosi įstaigoje projekto ,,Stiprūs ir sveiki Riešutėlio mes vaikai”, plokščiapėdystės profilaktika per žaidimą, veiklos. Pėda yra viso kūno ir judėjimo aparato dalis, todėl pėdų pažeidimai gali turėti įtakos visam kūnui. Korekcinių mankštų metu basomis kojomis buvo atliekami įvairius pratimus stiprinti kojų ir pėdų raumenis bei raiščius, laikyseną ir nugaros raumenis. Korekcinės mankštos vyko grupėse:

  • Pirštukai Sustoti ratu ir po vieną ratą eiti ant kulnų, ant pirštų galiukų, ant vidinių pėdos skliautų, ant išorinių pėdos skliautų. Pastaba: vaikas visada turi būti išsitiesęs ir nelinkti į šonus, kojos turi būti taip pat tiesios.
  • Kojų kilnojimas Sustoti ratu, pakelti sulenktą dešinę koją ir kojų pirštus kilnoti aukštyn žemyn. Tą patį pratimą atlikti ir su kita koja. Norint išlaikyti pusiausvyrą, galima rankomis susikibti su šalia esančiais draugais.
  • Kliūčių ruožas Pereiti per kliūtį statant pėdas įstrižai (pėdos pirštai sukami į išorę), kad pėdos skliautas būtų masažuojamas. Pereiti per akmenėlius neliečiant žemės iki kitos kliūties. Skirtingų faktūrų diskai skatina rankų ir pėdų sensoriką. Šią kineziterapinę priemonę galima puikiai pritaikyti organizuojant įvairius aktyvius žaidimus.
  • Ežiuko glostymas. Pėdų masažas naudojant masažuojančius kamuoliukus: kamuoliuko ridenimas su kojos pėda pirmyn ir atgal. Korekcinės mankštelės „Plokščiapėdystės profilaktika“ buvo sėkmingos, jose dalyvavusios grupių mokytojos korekcines mankšteles vaikų plokščiapėdystės profilaktikai pradėjo taikyti savo veikloje.

 

Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą